Wat kun je zoal bedrukken met een drukpers

 

Wat kun je zoal bedrukken met een drukpers

 

Je wil graag een eigen bedrijfje beginnen en denkt eraan om kleding te gaan bedrukken. Je hebt dan onder andere een drukpers nodig. Is kleding nu het enige wat je kunt bedrukken met een drukpers? Nee wij gaan je vertellen wat er nog meer kan.

 

Niet alleen maar voor kleding

 

Natuurlijk kun je met een drukpers kleding bedrukken. Je moet vanzelfsprekend wel kijken van welke stof de kleding is en de temperatuur van de pers aanpassen aan het soort materiaal wat je gaat persen.

Er zijn verschillende soorten drukpersen met zelfs elk hun eigen functies. Je hebt onder andere ook een pers om mokken te bedrukken, borden, ballen, pennen en petjes. Er zullen vast nog meer persen zijn maar dit zijn de meest bekende.

Eén ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen. Ze werken allemaal met druk en hitte. Sommige materialen hebben wel een temperatuur nodig van 200 graden om ze te kunnen bedrukken.

 

Kan je elk soort materiaal bedrukken?

 

Nee zeker niet elk materiaal is te bedrukken. De ervaring leert dat siliconen niet te bedrukken is. De lijm die geactiveerd wordt door de warmte van het product wat je erop wilt persen, meestal flex, houdt bijvoorbeeld niet goed op siliconen. Het kan dus misschien wel maar of het er lang op blijft zitten is nog maar de vraag.

 

Wat zijn de kosten voor een pers?

 

Een pers is zeker niet goedkoop maar je kunt het jezelf hierin zo duur maken als dat je zelf wilt. Wanneer je bedrijfsmatig een pers nodig hebt is het verstandig om te investeren in een goede drukpers met een groot oppervlak. Gebruik je de pers alleen maar voor de hobby dan kan je het zeker af met een wat budgetvriendelijkere drukpers. Vaak is het oppervlak daarvan wel wat kleiner.

 

©2024 Grote keuze op Kantoorapparaten.nl | Privacy statement