Beste tips voor het kiezen van een bureaustoel

 

Beste tips voor het kiezen van een bureaustoel

 

Het kopen van een bureaustoel is geen gemakkelijke opgave. Het kan heel goed zijn dat je veel uren op deze stoel door zal brengen, daarom is het belangrijk een stoel te kopen die ervoor zorgt dat je lichaam er ook baat bij heeft om op deze stoel te zitten. Vaak is het niet duidelijk waar je op moet letten bij het kopen van een bureaustoel. Daarom lees je in deze blog verschillende tips voor waar je op moet letten bij het kopen van een bureaustoel.

 

Waar moet een goede bureaustoel aan voldoen?

 

Zorg ervoor dat de stoel op verschillende functionaliteiten instelbaar is. Denk hierbij aan de zithoogte, de zitdiepte, de rugleuning, de lendensteunen de armsteunen. Een goede bureaustoel stimuleert je om actief te zitten. Als je meer dan 5 uren per dag op de stoel zit zijn deze dingen zeker belangrijk om mee te nemen in je overweging bij het kopen van een bureaustoel.

 

Wat is een goede werkhouding?

 

Wanneer je in een geode werkhouding wil zitten moet je lichaam in een bepaalde stand zitten. Zo moet de hoek tussen de benen en de romp groter dan 90 raden zijn. Je onderarmen en elle bogen moeten ondersteund worden en ook je lage rug heeft steun. Je scherm moet op ooghoogte staan en je moet makkelijk kunnen bewegen.

 

Het instellen van de juiste zithoogte

 

Je moet de stoel dusdanig in kunnen stellen dat de hoek tussen je romp en je boven benen groter dan 90 graden moet zijn. De meest ideale hoek is een hoek van 110 graden waarbij je voeten de grond blijven raken. Hierdoor zit je in een neutrale houding op je stoel. Zo blijft meteen de druk op je tussenwervels gelijkmatig verdeeld. Zo heb je een grote stap gezet naar gezond zitten.

 

©2024 Grote keuze op Kantoorapparaten.nl | Privacy statement